Молоко - це корисний продукт з великим вмістом цінних речовин, але не кожен любить пити його в чистому вигляді. Якщо ви хочете побалувати себе чимось смачненьким, ознайомтеся з порадами, як зробити хороший молочний коктейль в блендері в домашніх умовах. Він може містити багато ягід, фруктів, шоколаду, горіхів, тому перевершує звичайне молоко за кількістю вітамінів та мінералів. Якщо розібратися, як приготувати мілкшейк, можна щодня радувати домочадців смачними ласощами родом з дитинства.

приготування молочного коктейлю в блендері

Як приготувати базовий рецепт з морозивом

Будь-який молочний коктейль має базовий спосіб приготування. Якщо з'ясувати, як зробити класичний напій, згодом можна буде самостійно додавати інші продукти та експериментувати з кольором, консистенцією, смаком. Рецепт молочного коктейлю з морозивом в блендері передбачає використання наступних інгредієнтів:

  • пастеризоване або кип'ячене молоко з низьким відсотком жирності - 500 мл;
  • пломбір - 200 г.

Підготовлені продукти вкладають в чашу блендера і перемішують ложкою деякий час, щоб розм'якшити морозиво. Після цього вмикають прилад на максимальну потужність і збивають близько 3 хвилин - поки на поверхні не з'явиться невелика пінка. Готовий напій розливають по склянках, прикрашають соломинкою та фруктами.

Щоб правильно готувати коктейль, необхідно не тільки слідувати рецепту приготування, але і вміти працювати з блендером ручного або стаціонарного типу. Перейдіть на нашу статтю за посиланням, щоб дізнатися, як користуватися блендером в домашніх умовах.

Основні правила приготування хорошого та смачного молочного коктейлю

Молочний коктейль - один з тих продуктів, які відкривають перед господинею широкі горизонти для кулінарної творчості. Однак при створенні молочного коктейлю ручним блендером важливо дотримуватися деяких правил, які допоможуть робити чудовий напій в домашніх умовах:

  • Молоко для молочного коктейлю повинно бути добре охолодженим. Перед збиванням потримайте його в морозилці до формування дрібних крижаних кристалів. Намагайтеся не заморозити повністю. Не рекомендується просто класти лід у молоко, оскільки це може зіпсувати смак приготованого напою.
  • Густота напою регулюється кількістю морозива. Чим більше пломбіру, тим більш густої консистенції буде молочний коктейль. Щоб не помилитися з кількістю інгредієнтів, використовуйте мірну склянку.
  • При додаванні фруктового сиропу бажано брати продукт зі зниженою кислотністю, оскільки через кислоту напій не буде густим.
  • Щоб отримати молочний коктейль як в СРСР, необхідно використовувати молоко з низьким рівнем жирності. Завдяки цьому мілкшейк стане більш пишним.
  • Піна на молочному коктейлі виходить завдяки високих обертів блендера. Достатню швидкість мають не всі моделі, тому ми рекомендуємо ознайомитися з нашою статтею, як вибрати блендер, щоб купити апарат, який максимально відповідає вашим потребам на кухні.
  • При використанні фруктів та ягід їх необхідно заздалегідь збити в пюреподібну масу, а тільки потім додавати до молока.
  • Розглядаючи, як приготувати напій, відзначимо, що експерти не радять класти в молоко розтоплений шоколад. При додаванні він відразу застигне і буде забивати соломинку.

Замість блендера молочний коктейль можна готувати кухонним комбайном, який нічим не гірший за якістю приготування в домашніх умовах. Чим блендер відрізняється від кухонного комбайна, можна з'ясувати в нашій статті за посиланням.

використання ручного блендера та міксера для приготування молочного коктейлю

Чим можна прикрасити молочний коктейль: кращі ідеї

Напій зазвичай прикрашають тими ягодами та фруктами, з яких він приготований. Якщо, наприклад, ви робите молочний коктейль з банана і молока, то після збивання в блендері його слід декорувати нарізаними банановими кружечками. Мілкшейк з цитрусовими можна прикрасити часточками мандарина.

За бажанням молочний коктейль посипають подрібненим горіхом, який попередньо необхідно обсмажити в сковороді. Хорошим варіантом стане прикраса кремом, присипкою з чорного шоколаду або порошку кориці.

Розповідаючи, як приготувати мілкшейк, відзначимо, що ще один перевірений спосіб - збиті вершки. Для створення пишної шапки використовують продукт жирністю не менше 30%, який необхідно попередньо збити з додаванням щіпки солі та 1 ч. л. цукрової пудри. У вершки можна додати какао, цедру лимона або будь-який інший ароматизатор, який додасть молочному коктейлю характерного аромату.

Як правильно збивати блендером вершки для мілкшейків

Для збивання вершків в домашніх умовах можна користуватися як заглибним блендером, так і міксером. Кожен з них має свої особливості експлуатації, про які можна дізнатися з нашої статті «Чим відрізняється блендер від міксера».

Щоб отримати пишну вершкову піну, дотримуйтеся наступних правил:

  • Перед збиванням необхідно охолодити як самі вершки, так і чашу від блендера.
  • Всі ароматичні добавки потрібно класти в вершки до початку збивання.
  • Важливо своєчасно припинити процес збивання, інакше продукт може стати вершковим маслом.
  • Якщо ви не знаєте, як приготувати напій, зверніть увагу, що досягти необхідної його консистенції можна вручну. Це можуть бути як м'які вершки, так і пінка, яка довго зберігає форму.

Як зробити молочний коктейль як в СРСР?

Відповідно до Держстандарту, приготування молочного коктейлю передбачає власноручне створення морозива. Однак зробити це в домашніх умовах не так просто, тому можна обмежитися купованим. Для готування знадобляться:

  • 150 мл молока знежиреного;
  • 25 г вершкового морозива;
  • 25 г сиропу з фруктів.

Як зробити напій? Охолодіть молоко в морозильнику, а потім помістіть його в чашу, влийте сироп і морозиво. Збивайте до формування пінки.

При СРСР молочний коктейль змішували міксером «Воронеж», який працював на великих обертах. Сьогодні господаркам доступний більш широкий вибір приладів. Лідируючі позиції серед них займають блендери від виробника Braun. У нашому інтернет-магазині можна знайти якісні моделі від німецького бренду, які допоможуть приготувати справжній кулінарний шедевр у домашніх умовах. Блендери Браун оснащуються потужним мотором з налаштуваннями до 21 режиму та інтелектуальною системою регулювання швидкості, яка підбирається автоматично в залежності від консистенції страви.

Як зробити корисний молочний коктейль з бананом

Банан містить в своєму складі аскорбінову кислоту, залізо, магній, інші вітаміни та мікроелементи, які допомагають відновити організм, додати енергії, поліпшити якість сну. Давайте розберемося, як приготувати банановий молочний коктейль. Вам знадобляться:

  • молоко - 150 мл;
  • морозиво - 50 г;
  • бананова м'якоть - 100 г.

Дізнаємося, як зробити мілкшейк. Банани попередньо очищають та подрібнюють блендером до стану пюре. Потім в масу кладуть морозиво та розмішують до однорідності. На останньому етапі вливають молоко і доводять до готовності.

Смачний шоколадний коктейль - як приготувати?

Шоколадний напій в домашніх умовах поєднує в собі чудові смаки та низьку калорійність, тому може використовуватися під час дієти або при правильному харчуванні. Для молочного коктейлю потрібні:

  • молоко - 125 мл;
  • какао - 1,5 ст. ложки;
  • кип'ячена вода - 125 мл;
  • гаряча вода - 1 ст. ложка;
  • цукор - 2 ст. ложки.

Як приготувати ситний молочний напій в домашніх умовах? Залийте цукор і какао-порошок гарячою водою, розмішуйте до розчинення. Налийте в ємність блендера воду та молоко, збийте до піни. Тонкою цівкою влийте в молочний коктейль суміш з цукру та какао.

коктейль як в СРСР, коктейль з бананом та шоколадний

Як приготувати коктейль з полуницею

Молочний напій з полуницею добре втамовує спрагу, зміцнює судинні стінки, покращує травні процеси. Щоб потішити себе подібним молочним коктейлем в домашніх умовах, слід підготувати:

  • полуниця - 100 г;
  • молоко - 200 мл;
  • цукор ванільний - 2 г;
  • пластівці вівсяні - 2 ст. ложки.

Розглянемо, як зробити мілкшейк з цих інгредієнтів. Перемішайте ягоди з пластівцями та помістіть в резервуар блендера, збийте до однорідної структури. Не зупиняючи блендер, поступово додайте молоко. В кінці насипте цукор, перемішайте та подавайте в келихах. Зверху можна прикрасити кубиками полуниці або горіхами.

Як приготувати молочний коктейль з печивом

Молочний напій з печивом - хороший вибір для сніданку та підбадьорливого початку робочого дня. Для його приготування в домашніх умовах використовуйте:

  • печиво - 5-6 штук;
  • молоко - 240 мл;
  • морозиво з додаванням карамелі - 8 ст. ложок;
  • вершки та шоколадна крихта для присипки.

Розламайте печиво на невеликі шматочки. Складіть в резервуар блендера, додайте морозиво з молоком і перемішайте. Збийте вершки шейкером. Налийте молочний коктейль у склянки, прикрасьте вершками та шоколадом.

Як зробити молочний коктейль з сиром

Тим, хто веде здоровий спосіб життя, не завадить дізнатися, як зробити протеїновий коктейль з сиром. Вам знадобляться:

  • коров’ячий сир - 60 г;
  • молоко - 250 мл;
  • малина або полуниця - 150 г (можна замінити на варення);
  • цукор - 2 ст. ложки;
  • лимонний сік - 2 ст. ложки.

Перетріть ягоди та сир в блендері, додайте молоко, цукор і збийте до однорідності. Заправте отриманий білковий напій лимонним соком. За бажанням сир можна замінити порошковим протеїном.

Завдяки блендеру можна без складнощів готувати смачні молочні коктейлі в домашніх умовах. Ми навели лише найпоширеніші рецепти напою, але ніщо не заважає господині зайнятися експериментами та додавати в молоко будь-які інші інгредієнти за власним смаком.

чим та як можна прикрасити молочний коктейль