Цукрова пудра широко застосовується в приготуванні булочок, печива, тортів та іншої солодкої випічки. Зазвичай вона завжди є під рукою у господині, але якщо сталося так, що цукрова пудра закінчилася, варто розібратися, як зробити її в блендері вдома. Приготування продукту не викликає ніяких складнощів. При наявності хорошого блендера перетерти цукор в домашніх умовах можна за лічені хвилини.
Що знадобиться для приготування цукрової пудри
Щоб приготувати солодку кондитерську добавку, вам будуть потрібні тільки дві речі - блендер і цукор. Про те, для чого потрібен блендер і що це за прилад, можна дізнатися з нашої статті за посиланням.
Для перемелювання бажано використовувати дрібний цукор. Не рекомендуємо застосовувати в цих цілях рафінад, оскільки він може порушити роботу приладу. Розглядаючи, як зробити цукрову пудру, відзначимо, що для створення великих запасів варто додатково підготувати кукурудзяний крохмаль. Якщо додати його в пудру, то при тривалому зберіганні вона не буде відволожуватися і перетворюватися на солодку брилу.
Що стосується блендера, то підійде як стаціонарний, так і ручний варіант. Другий вважається кращим, оскільки має безліч функцій та забезпечує швидке подрібнення цукру. Не варто використовувати при готуванні кавомолку або млинок для спецій, так як ці пристрої практично не піддаються очищенню. Якщо до цього ви мололи кавові зерна або гострий перець, то їх залишки можуть потрапити в солодкий продукт.
При підготовці до приготування багато господинь задаються питанням, чи можна блендером зробити цукрову пудру. Насправді це завдання під силу кожному. Цукрова пудра є подрібненим кристалічним цукром, який можна перетирати блендером. Він відноситься до пристроїв для подрібнення інгредієнтів і дозволяє з легкістю перемолоти будь-які продукти. Головне - правильно підійти до його вибору. Щоб дізнатися, як вибрати блендер для дому, перейдіть на нашу статтю.
Якщо ви шукаєте надійний пристрій для приготування смачних домашніх страв, зверніть увагу на блендери Braun в каталозі нашого магазину. До вибору пропонуються якісні та сучасні апарати, які поєднують гострі сталеві леза, продуману ергономічну форму і високу потужність для швидкого перемелювання навіть найтвердіших інгредієнтів.
Як зробити пудру покроково
Перш ніж приступати до подрібнення, варто ознайомитися з інструкцією до блендеру. У ній повинно бути зазначено, чи можна зробити цукрову пудру за допомогою електроприладу. Більш детальну інформацію про те, як користуватися блендером, можна з'ясувати з нашої статті.
Весь процес перемелювання в стаціонарному блендері не займає багато часу:
- Спочатку потрібно добре протерти всі внутрішні частини блендера сухою тканиною і встановити в чаші відповідну насадку-подрібнювач.
- У чашу приладу засипається цукор. Розповідаючи, як зробити пудру, рекомендуємо використовувати невеликі порції, оскільки вдома складно дотримуватися всіх технологій приготування.
- Потім необхідно додати кукурудзяний крохмаль - 1,5 чайні ложки на 200 грам цукру.
- Прилад вмикають на максимальну швидкість і починають молоти, роблячи зупинки через кожні 30 секунд.
- Якщо цукор погано подрібнився, слід струснути чашу і перемолоти його ще раз.
- На завершення бажано просівати отриманий продукт через сито, щоб видалити неподрібнені крупинки.
- Зберігати цукрову пудру вдома потрібно в щільно закритій банці щоб запобігти її зволоженню.
Для чого потрібна цукрова пудра
Розібравшись, як зробити солодку присипку вдома, розглянемо, навіщо вона потрібна. Продукт відноситься до популярної кондитерської добавки, яку можна застосовувати для безлічі домашніх страв. Зокрема:
- Цукрову пудру використовують для прикраси солодощів. Нею можна присипати торти, булочки або солодкі десерти. Якщо ви готуєте яблучний пиріг, в присипку варто додати трохи кориці. Це посилить смак випічки і зробить її більш ароматною. Шоколадні мафіни можна присипати пудрою з додаванням ваніліну, який дозволить створити десерт з приголомшливим ароматом.
- Якщо вам потрібно збити білки для приготування безе або суфле, цукрова пудра стане відмінним замінником цукру. Вона зробить піну більш гладкою і додасть їй однорідності. Про те, як збити білки з цукром, розказано за посиланням.
- Для приготування смачного вершкового крему теж можна використовувати пудру замість цукрового піску. Готовий продукт вийде більш ніжним, зі стійкою та однорідною структурою.
- Якщо ви любите солодкі молочні коктейлі, цукрова присипка стане ідеальним рішенням для прикраси. Просто візьміть трохи вершків, додайте пудру і збийте в пишну піну, а потім прикрасьте напій. Наша стаття детально розповість, як зробити молочний коктейль в блендері.
- Смузі зазвичай готується з натуральних інгредієнтів, але існує чимало рецептів, де необхідно використовувати цукор. Замініть його цукровою пудрою - і смак напою кардинально зміниться. За посиланням докладно описано, як зробити смузі блендером.
Як бачите, блендер в тандемі з цукром здатні творити чудеса. І що примітно, електроприлад можна використовувати для готування не тільки солодких продуктів. Він відмінно справляється зі змішуванням соусів, мусів, тіста, пюре. Зокрема, в нашій статті можна ознайомитися з тим, як зробити домашній майонез блендером.
Варіанти приготування
Іноді в цукрову пудру кладуть різні харчові добавки, які надають їй специфічного аромату або кольору. Розглянемо, як зробити присипку з додатковими інгредієнтами.
Пудра з коричневим цукром
Коричневий цукор має підвищений рівень вологості, тому складніше піддається подрібненню вдома. Якщо ви розглядаєте, як зробити цукрову пудру з його додаванням, рекомендуємо використовувати коричневий цукор тільки в поєднанні з білим. При подрібненні в чашу блендера варто додати 0,5 чайної ложки кукурудзяного крохмалю.
Як зробити кольорову пудру
Якщо вам подобається кольорова випічка, можна приготувати цукрову присипку в яскравих тонах. Для цього достатньо купити в магазині підфарбований цукор і перемолоти його на солодкий пил. Як варіант, можна скористатися харчовими барвниками, але важливо, щоб вони були не рідкими, інакше кристалики цукру вберуть вологу і розчиняться при перемелюванні.
Як зробити пудру зі спеціями
Якщо ви прикрашаєте солодку випічку, можна посилити її аромат за допомогою спецій. Для створення міксу підійдуть будь-які десертні добавки - кориця, кардамон, мускатний горіх, імбир або сушена м'ята. Просто насипте улюблену спецію в банку з цукровою пудрою і гарненько струсіть.
Якщо з'ясувати, як зробити цукрову пудру, можна забезпечити себе постійними запасами цього смачного продукту. Вона буде завжди під рукою і дозволить балувати домочадців чудовими солодкими стравами.