З настанням спеки багато господинь цікавляться, як зробити морозиво з молока в блендері. Цей смачний десерт добре освіжає в спекотні дні і приносить море задоволення і дітям, і дорослим. Приготувати морозиво в домашніх умовах не важко. Головне - користуватися хорошим блендером і чітко слідувати рецептурі.
Як зробити смачне морозиво з молока в блендері
Завдяки блендеру можна готувати безліч смачних видів морозива. Електроприлад ідеально змішує продукти і дозволяє зробити однорідну суміш, яка швидко заморожується. Щоб отримати більше інформації про те, навіщо потрібен блендер, перейдіть за посиланням.
Приготування морозива з молоком у блендері в домашніх умовах займає мінімум часу. Нижче ми розглянемо, як зробити десерт, і запропонуємо два базові рецепти, які не залишать вас байдужими.
Рецепт №1
За допомогою цього рецепту ви зможете приготувати класичне морозиво з легким ароматом ванілі. Для його створення знадобляться:
- 70 мл молока;
- 4 ст. л. цукру;
- 2 склянки кубиків льоду;
- 1 ч. л. ванільного екстракту.
Перш ніж приступати до змішування, рекомендується трохи подрібнити лід, щоб не зламати блендер. Далі помістіть всі інгредієнти в чашу електроприладу та перемішайте на найвищій потужності до отримання кремоподібної суміші. Перекладіть її у пластикову ємність, закрийте кришкою та поставте в морозильну камеру мінімум на 2–3 години. На завершення вийміть десерт із холодильника та подавайте на стіл. Якщо ви хочете отримати фруктове морозиво в блендері, в процесі змішування продуктів можна додати до суміші будь-які фрукти або ягоди.
Рецепт багато в чому нагадує приготування молочного коктейлю, але з тією різницею, що морозиво слід деякий час потримати в морозилці. Більш детально про те, як зробити молочний коктейль в блендері, ви можете дізнатися з нашої статті.
Рецепт №2
Якщо ви любите пломбір, зверніть увагу на цей популярний рецепт. З його допомогою можна зробити чудове вершкове морозиво, яке поєднує однорідну структуру та рівномірний колір по всій своїй масі. Ласощі не потребують особливих зусиль і завжди виходять з першого разу. Для його змішування приготуйте:
- охолоджені вершки – 250 мл (жирність – 33%);
- цукор – 100 г;
- ванільний цукор – 1 ч. л;
- молоко – 300 мл;
- крохмаль із кукурудзи – 10 грамів;
- сухе молоко – 35 грамів.
Приступаючи до приготування морозива ручним блендером, помістіть у будь-яку металеву ємність цукор, ванілін та сухе молоко, додайте крохмаль та рідке молоко. Поставте каструлю на газ та доведіть суміш до кипіння. Зменште вогонь до середнього рівня і варіть до загуснення. У процесі варіння постійно перемішуйте інгредієнти, щоб уникнути появи грудочок. Накрийте каструлю з молочною масою поліетиленом і залиште до остигання.
Поки суміш остигає, збийте охолоджені вершки. Для досягнення оптимальної консистенції збивайте близько 5 хвилин. Потім перемістіть у ємність із молочною сумішшю і продовжуйте змішувати ще 3 хвилини. Поставте готову масу в морозилку. Кожні 20 хвилин потрібно виймати з холодильника і добре перемішувати за допомогою блендера. В середньому потрібно від 3 до 5 таких циклів. На завершення розділіть морозиво на порції, кожну помістіть у креманку та поставте на стіл.
Щоб суміш виходила однорідною, без грудочок та сторонніх включень, варто грамотно підійти до купівлі підхожого апарату для змішування. Про те, як вибрати блендер, розповість стаття за посиланням. Якщо ви шукаєте якісні прилади, зверніть увагу на пропозиції нашого магазину. У каталозі ви знайдете широкий асортимент блендерів від компанії Braun, які ефективно справляються з перемішуванням та збиванням продуктів.
Кращі рецепти морозива з фруктами
Щоб урізноманітнити смаки та аромати ласощів, звичайне молочне морозиво можна доповнити солодкими ягодами чи фруктами. Пропонуємо кілька популярних варіантів десерту. Усі рецепти містять прості інгредієнти, які не вимагають високих витрат.
З бананом
Морозиво з бананом - це відмінне рішення у спекотний день. Буквально за кілька хвилин ви зможете отримати чудовий десерт, що привертає увагу своїми оригінальними екзотичними нотками. Зазвичай його готують із цукром, але за бажання можна зробити дієтичне морозиво, яке не зашкодить вашій фігурі. Процес приготування відбувається у кілька етапів:
- Наріжте два банани на кубики і заморозьте у холодильнику. Потім дістаньте з морозилки та складіть у чашу блендера.
- Влийте 100 мл молока чи чистої води.
- Додайте цукор за смаком, арахісову пасту або будь-які інші добавки на власний розсуд.
- Змішайте всі продукти блендером до отримання однорідної густої маси.
- Перекладіть морозиво у формочки і поставте в морозилку щонайменше на 2 години.
- На завершення дістаньте морозиво з морозильної камери та подайте до столу. За бажанням зверху його можна посипати горішками, кокосовою або шоколадною стружкою.
Освіжитися в спеку можна не лише морозивом, але й смачними фруктовими напоями. Якщо ви шукаєте щось незвичайне, дізнайтеся, як зробити смузі в блендері, зі статті за посиланням.
Фруктове
Морозиво можна готувати з будь-яких стиглих фруктів. Для десерту використовують абрикоси, персики, вишню, апельсини, різноманітні ягоди. Щоб зробити смачні ласощі, виконайте таке:
- Помийте 600 г фруктів, видаліть кісточки і плодоніжки. Якщо плоди дуже великі, наріжте їх на шматочки.
- Викладіть нарізані фрукти в ємність для збивання. Додайте 200 г цукру і змішайте блендером.
- Влийте 200 мл вершків. За бажанням можна додати пару столових ложок будь-якого лікеру. Перемішайте суміш блендером до однорідної маси.
- Покладіть морозиво з фруктами в морозильник і залиште на 2 години.
- Подавайте в креманках. Десерт можна прикрасити шматочками фруктів або шоколадною стружкою.
З полуницею
Морозиво з полуничним смаком містить щедру порцію вітамінів та мінералів. Воно добре освіжає та дозволяє насолодитися натуральними ароматами літа. Десерти з полуницею готуються так:
- Попередньо заморожуємо 300 г ягоди в морозильній камері.
- Складаємо полуницю в чашу та збиваємо ручним блендером разом із 100 грамами цукру до однорідної консистенції.
- Не вимикаючи блендер, поступово вливаємо 150 мл вершків.
- Готову суміш складаємо у пластиковий контейнер та заморожуємо близько 2 годин.
- Виймаємо з морозильника та подаємо на стіл. За бажанням зверху посипаємо шматочками нарізаної полуниці.
Йогуртове
Йогурт у поєднанні з ягодами стане чудовим десертом для любителів солодких страв. Все, що потрібно для приготування смачного морозива, це кілька послідовних кроків:
- Помістіть у блендер 200 г ягід. Можна використовувати полуницю, чорницю або смородину.
- Додайте 2 ст. л. будь-якого сиропу та збийте до утворення пюре.
- Перекладіть масу у підхожу ємність, влийте 400 мл йогурту.
- Перемішайте морозиво ложкою. Необов'язково змішувати до однорідності, так як з кольоровими прожилками воно виглядатиме більш привабливим.
- Розподіліть масу по формах і відправте в морозилку на 3 години.
Корисні поради щодо приготування морозива
Якщо ви хочете, щоб морозиво в блендері вийшло по-справжньому якісним і смачним, необхідно дотримуватися рецептури. В приготуванні десерту за допомогою блендера допоможуть такі рекомендації:
- Якщо молочна суміш виходить занадто густою та в'язкою, при змішуванні продуктів можна додати до неї трохи молока.
- При додаванні фруктів тримайте морозиво в морозильній камері трохи довше, ніж звичайно.
- Якщо ви хочете додати до суміші шоколад, засипайте його тільки після змішування інгредієнтів. Інакше блендер зробить морозиво темнішим.
- Перед використанням блендера переконайтеся, що його кришка щільно закрита. Інакше продукти погано змішуються. Докладніше про те, як користуватися блендером, дізнавайтеся за посиланням.
- Якщо ви бажаєте використовувати лід, спочатку змішайте інгредієнти, а потім повільно додавайте крижані кубики по одному. Це виключить їхнє застрявання в блендері.
Якщо розібратися, як приготувати морозиво за допомогою блендера, можна щодня балувати своїх домочадців чудовими десертами. Завдяки домашньому приготуванню ви зможете заощадити час на походи в магазин і суттєво знизити витрати на купівлю солодких ласощів. Крім морозива, блендер дозволить робити багато інших смачних страв та напоїв. Наприклад, за посиланням ви дізнаєтесь, як приготувати фреш. Вивчайте можливості цього корисного електроприладу та регулярно радуйте близьких справжніми кулінарними шедеврами!