Багато господинь вважають суп-пюре складною стравою, тому рідко наважуються на його готування. Однак ви можете істотно полегшити своє завдання на кухні, якщо приготуєте суп-пюре в блендері. Підручна техніка для подрібнення продуктів стане надійним помічником в створенні смачної домашньої їжі. Завдяки блендеру, можна легко перемолоти будь-які варені овочі та побалувати своїх близьких неймовірно ситним і апетитним обідом.

приготування супу-пюре за допомогою блендера

Як зробити суп-пюре блендером: правила приготування

Під супом-пюре розуміють різновид густих супів, що складаються з ретельно подрібнених інгредієнтів. До його складу можуть входити не тільки овочі, але і будь-яке м'ясо, сир, вершки, інші продукти. Через складність технології раніше його можна було спробувати тільки в закладах громадського харчування, але з появою блендерів рецепти страви стали доступними кожній господині. Головне - підібрати якісний прилад і навчитися працювати з ним при готуванні. Про те, що таке блендер та які функції він виконує, можна дізнатися з нашої статті.

Перш ніж розібратися, як зробити суп за найбільш популярним рецептами, розглянемо основні правила його приготування. Готування страви дещо відрізняється від інших видів супів, тому варто уважно підійти до технічної сторони питання. Як приготувати правильний суп-пюре блендером? Це потрібно діяти наступним чином:

  1. Наріжте сирі овочі на кубики. Припустіть їх в товстостінній каструлі з використанням невеликої кількості вершкового масла.
  2. Якщо необхідно, влийте трохи вина та прогрійте до часткового випаровування напою.
  3. Додайте в сковорідку будь-який бульйон, доведіть до кипіння.
  4. Зменшіть вогонь і тушкуйте овочі до м'якості. Слідкуйте, щоб вони не зварилися.
  5. Протріть готові овочі в блендері. Щоб пюрувати інгредієнти, можна використовувати сито, однак блендер є більш ефективним і простим варіантом подрібнення компонентів.
  6. Покладіть отриману масу назад в каструлю. Якщо суп виходить дуже густим, влийте ще бульйону. На завершення додайте спеції, приправи, сіль.

Важлива умова правильного супу-пюре - це однорідна консистенція. Розповідаючи, як приготувати страву, відзначимо - щоб подрібнені продукти не опускалися на дно каструлі, бажано розрідити їх невеликою кількістю борошна з попереднім підсмажуваням у вершковому маслі. Візьміть 2 ст. ложки масла та розтопіть в сковорідці, додайте ст. ложку борошна та обсмажте близько 1 хвилини. На завершення необхідно налити в сковорідку гарячий бульйон в кількості однієї склянки, ретельно змішати і вилити отриману масу в каструлю.

Для подрібнення можна застосовувати як ручний, так і стаціонарний блендер. Багато домогосподарок віддають перевагу пюруванню продуктів в стаціонарному приладі, але в цілому вибір залежить тільки від вас. З'ясовуючи, як зробити суп-пюре, зверніть увагу, що велику роль в приготуванні грає правильно підібраний електроприлад. У нашій статті за посиланням ви можете ознайомитися з тим, як вибрати блендер та яким критеріями слідувати при купівлі.

Ми пропонуємо купити якісні моделі блендерів від компанії Braun, які відмінно справляються з подрібненням інгредієнтів. У нашому магазині представлений великий асортимент стаціонарних і заглибних апаратів, що поєднують продуктивність, зручність у використанні та тривалий період експлуатації. Прилади від німецького бренду стануть незамінними на кухні та допоможуть готувати супи ресторанної якості.

Популярні рецепти

Існує багато рецептів, які докладно розповідають, як приготувати суп-пюре в домашніх умовах. Розглянемо найбільш популярні та апетитні.

Як приготувати сирний суп-пюре

Сирний суп - це дуже ніжна страва, яка сподобається всім домочадцям. Для його приготування слід підготувати:

  • 100 г плавленого сиру;
  • 30 г пармезану;
  • 100 г картоплі;
  • 50 г цибулі;
  • 100 г моркви.

Як зробити суп? Наріжте цибулю, моркву і картоплю, підсмажте їх в сковороді до появи легкої скоринки. Залийте водою, закип'ятіть, варіть близько 20 хвилин. Додайте два види сиру і тушкуйте, періодично помішуючи. Скористайтеся блендером для подрібнення готових інгредієнтів. Щоб суп вийшов ще більш ніжним, можна додати трохи вершків.

Перш ніж приступати до готування, бажано ознайомитися з інструкцією від виробника блендера та вивчити основні правила його застосування. Більш докладно про те, як користуватися блендером, читайте за посиланням.

Як зробити суп-пюре з печериць

Розглянемо, як приготувати грибний суп з використанням печериць. Для нього будуть потрібні:

  • цибуля - 200 г;
  • гриби - 400 г;
  • картопля - 400 г;
  • вершки - 400 мл;
  • перець, сіль.

Почистіть картоплю, наріжте шматочками та відваріть в підсоленій воді. Печериці наріжте на кубики, цибулю - півкільцями. Обсмажте цибулю на рослинній олії та викладіть гриби. Тушкуйте, поки не випарується рідина. Поперчіть, посоліть. Викладіть грибну масу в блендер і подрібніть. Картоплю пюруйте звичайним товкачиком. Змішайте пюре з грибами, влийте вершки та пропустіть суп-пюре через блендер. Якщо страва вийде густою, можна розвести її водою від відвареної картоплі. Прикрасьте зеленню та сухариками.

сирний суп-пюре та суп-пюре з печериць

Готуємо томатний суп-пюре

Цей рецепт допоможе вам розібратися, як зробити чудовий томатний суп-пюре блендером. Приготуйте наступні інгредієнти:

  • 1 цибулину;
  • 5 морквин;
  • 700 г свіжих або консервованих помідорів;
  • 2 склянки вершків;
  • 400 мл курячого бульйону;
  • свіжий базилік, сіль, спеції.

Як приготувати суп? Для цього наріжте моркву з цибулею і спассеруйте на олії до рум'янцю. Додайте томати і курячий бульйон. Якщо помідори свіжі, з них потрібно попередньо зняти шкірку. Проваріть нарізані овочі 20 хвилин і подрібніть в блендері. Поверніть отриману масу в каструлю, влийте вершки і прогрівайте ще пару хвилин. Додайте сіль, спеції. Подайте на стіл, прикрасивши страву свіжим базиліком.

Як приготувати суп з брокколі

Якщо ви віддаєте перевагу дієтичним стравам, ознайомтеся, як зробити суп-пюре з брокколі та куркою. Для приготування потрібні:

  • половина курки;
  • 1 цибулина;
  • 700 г брокколі;
  • 250 г плавленого сиру;
  • 1 морквина;
  • 200 мл вершків.

Відваріть куряче м'ясо з морквою та цибулею. Наріжте курку та протріть через блендер. Брокколі відваріть в підсоленій воді і теж пропустіть через подрібнювач. Сир натріть на тертці та з'єднайте з невеликою кількістю гарячого бульйону від капусти, щоб він розплавився. Змішайте всі інгредієнти, додайте сіль, перець. Якщо необхідно, зробіть суп-пюре більш рідким за допомогою курячого бульйону.

Як зробити гарбузовий суп-пюре

Якщо з'ясувати, як приготувати гарбузовий суп, можна отримати дивно апетитну страву для всієї родини. Для приготування знадобляться:

  • 1 невеликий гарбуз;
  • 2 цибулини;
  • 4 зубки часнику;
  • 1 ст. ложка пасти та стільки ж порошку каррі;
  • 1 ст. ложка соєвого соусу;
  • 2 ст. ложки кокосової олії;
  • 50 мл кокосового молока;
  • перець, сіль.
  • 1 гострий та 1 солодкий перець;
  • 400 мл овочевого бульйону.

Розділіть гарбуз на дві частини, видаліть насіння, посоліть і викладіть зрізом вниз на змащене деко. Запечіть при 180 °С протягом 1 години. Після охолодження наріжте на шматочки. Розведіть в товстостінній каструлі кокосову олію, викладіть часник та нарізану цибулю, пасеруйте до прозорості. Додайте перець, каррі, сіль, спеції, тушкуйте близько 10 хвилин. Отриману масу з'єднайте з кокосовим молоком, гарбузом, овочевим бульйоном і варіть півгодини. На завершення подрібніть блендером і ще трохи прогрійте на вогні. Готову страву можна подавати, посипавши нарізаною свіжою кінзою.

супи-пюре з томатів, брокколі та гарбузовий

Корисні поради з приготування супу-пюре

Якщо ви не знаєте, як приготувати дійсно апетитний суп-пюре, пропонуємо ознайомитися з основними хитрощами та секретами, які обов'язково знадобляться на кухні:

  • Для приготування вершкової страви краще використовувати вершки жирністю 10%.
  • Щоб готовий продукт набув вишуканого аромату, в нього можна додати спеції або пряні трави.
  • З'ясовуючи, як зробити суп, згадаємо, що незвичайної гладкості та однорідності страва може набути в разі, якщо перед подачею на стіл додати в неї шматочок вершкового масла.
  • Суп-пюре стане більш привабливим на вигляд, якщо частину варених овочів не подрібнювати повністю, а нарізати кубиками. Нарізку необхідно класти в страву прямо перед подачею.
  • Чудовим доповненням до супу можуть стати хлібні сухарики. Як їх приготувати? Візьміть звичайний пшеничний хліб, видаліть кірку, а м'якоть наріжте дрібними кубиками. Обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору та насипте трохи в тарілку з супом-пюре.

Блендер - це універсальний прилад, що дозволяє готувати не тільки супи-пюре, а й багато інших смачних страв. Наприклад, якщо ви перейдете за посиланням, то дізнаєтеся, як зробити молочний коктейль в блендері. Апарат не обмежує господинь в польоті фантазії. Його застосування - це можливість створювати справжні кулінарні шедеври, які припадуть до смаку всім домочадцям.