Картопляне пюре полюбляє багато людей, але далеко не кожна господиня вміє правильно готувати цю популярну страву. Щоб картопля вийшла повітряною та не нагадувала в'язку клейку масу, варто спробувати зробити картопляне пюре в блендері. За допомогою електроприладу можна за лічені хвилини перетворити звичайну варену картоплю на чудовий гарнір, який порадує домочадців однорідною консистенцією та ніжною текстурою.

картопляне пюре в блендері

Яка насадка використовується для пюре?

Щоб зрозуміти, що таке і навіщо потрібен блендер, перейдіть на нашу статтю за посиланням. Основне призначення апарату - подрібнення, змішування інгредієнтів, приготування коктейлів та дитячого харчування. Прилад оснащується гострими лезами, які можуть швидко перемолоти продукти для приготування будь-яких страв.

Розглядаючи, як зробити картопляне пюре блендером, потрібно відразу обмовитися, що страву краще готувати ручним електроприладом. Звичайно, картоплю можна товкти і в стаціонарному пристрої, проте в комплекті з заглибними моделями часто постачається насадка, яка призначена спеціально для пюрування овочів.

Що собою являє насадка для картоплі?

Насадка, за допомогою якої можна пюрувати картоплю, являє собою масивну основу з отворами для зручного продавлювання маси. З'ясовуючи, як приготувати картопляне пюре в блендері, зверніть увагу, що всередині неї розміщуються ножі, які використовуються для попереднього перемелювання картоплі. В процесі роботи конструкцію закріплюють на ніжці блендера і використовують для подрібнення. Досвідчені кулінари не рекомендують застосовувати для картопляного пюре звичайну занурювальну насадку. Вона здатна перетворити відварені овочі на клейстер, який буде мати неприємну консистенцію.

Для чого використовується?

В більшості випадків насадка застосовується для приготування картопляного пюре за допомогою блендера. Вона більш зручна в порівнянні зі звичайним товкачиком, оскільки при її застосуванні виходить ніжна текстура без наявності грудочок. Крім картоплі, насадку можна використовувати для безлічі інших страв, наприклад:

  • Багато господинь застосовують її для дитячого харчування. Вона дозволяє готувати овочеві та фруктові пюре для новонароджених, які не містять злиплих грудок.
  • Якщо ви хочете порадувати близьких смачним супом-пюре, насадка стане відмінним помічником в готуванні цієї страви. Перейдіть за посиланням, щоб дізнатися рецепт приготування супу-пюре в блендері.
  • Насадка для пюре може без проблем приготувати будь-які рідкі страви або напої. Її можна використовувати для коктейлів, соусів, смузі, легкого мусу. Наша стаття детально розповість, як приготувати молочний коктейль в блендері.

використання спеціальної насадки для приготування картопляного пюре

Переваги та недоліки

Насадка для картоплі має свої плюси та мінуси. До її переваг відносять:

  • Здатність добре перемолоти та збити картоплю, забезпечивши однорідну, повітряну текстуру без створення клейкої маси.
  • Економія часу та сил господині. Використовувати насадку набагато простіше та комфортніше, ніж товкачик.
  • Простота в догляді - достатньо промити її теплою водою з миючим засобом.
  • Виріб часто виготовляють з пластмаси, яка не дряпає ємність з картопляним пюре.
  • Леза всередині розташовані особливим чином, що виключає розбризкування.

Що стосується недоліків, то основний з них - це забивання ножів і отворів картоплею. Така проблема зустрічається не у всіх моделях, тому при купівлі блендера варто приділяти особливу увагу виробнику та якості апарату. З нашої статті ви можете детально дізнатися, як вибрати блендер. Ми рекомендуємо віддавати перевагу пристроям від компанії Braun, які оснащуються пластиковою насадкою з ретельно продуманими технологічними отворами. Такий товкачик допоможе легко подрібнити картоплю та без зусиль приготувати чудову пишну страву.

Покроковий рецепт приготування картопляного пюре в блендері

Про те, як користуватися блендером, можна дізнатися за посиланням. Тут же ми розглянемо основні моменти застосування апарату спеціально для приготування картопляного пюре:

  1. Спочатку картоплю відварюють, в окремій посудині розігрівають молоко до кімнатної температури.
  2. Викладають картоплю в підхожу ємність.
  3. Вставляють в блендер насадку для картопляного пюре, вмикають апарат в мережу.
  4. Розминають картоплю, потім вливають молоко і ще трохи пюрують. Спочатку працюють на мінімальній швидкості, потім прискорюють обертання лез.
  5. За бажанням на завершення додають вершки.

Якщо пюре вийшло рідким, можна поставити його на повільний вогонь для випарювання вологи або додати сире яйце.

приготування картопляного пюре

Основні помилки господинь при приготуванні картопляного пюре

Багато господинь в процесі приготування картопляного пюре роблять помилки, які не дозволяють їм отримати по-справжньому якісний продукт. Ось деякі з них:

  • Неправильний вибір картоплі - краще віддавати перевагу овочам з високим вмістом крохмалю. В рожевій картоплі його мало, а ось в жовтій достатньо для смачного пюре.
  • Неправильне варіння - не можна кидати картоплю в киплячу воду, так як це призведе до нерівномірного проварювання. Картоплю потрібно порізати, залити холодною водою і тільки потім ставити варити.
  • Несвоєчасне додавання солі - солити картоплю треба на початку готування. За час варіння бульби встигнуть увібрати сіль, а смак вийде чудовим.
  • Залишення води після варіння - багато господинь не зливають відвар після завершення готування. І дарма, рідину потрібно повністю злити, інакше картопляне пюре вийде водянистим.
  • Додавання холодного молока та масла - призводить до неоднорідної текстури. Щоб пюре вийшло повітряним, інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

Якщо розібратися, як зробити картопляне пюре та якою насадкою пюрувати овочі, можна навчитися приготуванню дійсно смачної страви. Електроприлад полегшить роботу на кухні та дозволить господарці створювати справжні кулінарні шедеври.