Багатьох господинь цікавить питання, як варити рис в пароварці, щоб він був однорідним і розсипався. Зазвичай побутові прилади комплектуються докладною інструкцією, яка описує особливості та час приготування продуктів. Однак для отримання смачної каші важливо не просто слідувати рекомендаціям виробника пароварки, але й знати деякі секрети, які допоможуть приготувати гідну страву. У нашій статті ми розглянемо, як приготувати рис в пароварці, та запропонуємо багато корисних порад від професійних кухарів.

Базові правила приготування рису

Розглядаючи, як готувати рис, спочатку слід ознайомитися з базовими правилами готування:

  • Рис повинен бути промитим, тому перед варінням крупу необхідно добре вимити з декількома змінами води. За бажанням можна залишити її в воді і почекати якийсь час, поки вона трохи розбухне.
  • Розповідаючи, як зварити рис у пароварці, згадаємо, що для насиченого смаку зерна потрібно посипати спеціями та сіллю до початку варіння.
  • Небажано завантажувати в пароварку відразу багато крупи. Щоб каша вийшла рисинка до рисинки, краще брати приблизно половину об’єму чаші.
  • Щоб точно розібратися, скільки готувати рис в пароварці, треба враховувати цілі його приготування. Якщо ви плануєте зробити гарнір, крупу треба відварювати не менш 30 хвилин. Для страв з подальшою термічною обробкою (наприклад, для рисових котлет) вистачить і 20 хвилин. Більш детально про те, скільки і як варити рис, читайте за посиланням.

Зверніть увагу, що на парі можна готувати не тільки рисову, але і будь-яку іншу кашу. Наприклад, за посиланням можна ознайомитися з тим, як зварити гречку в пароварці.

правила приготування рису в пароварці

Як готувати рис в пароварці

Процес готування рисової каші не забирає багато часу. Промийте крупу, поки вода не набуде прозорості, і помістіть її в ємність електроприладу. Якщо пристрій не оснащено чашею для рисової крупи, можна взяти іншу посудину з кришкою. Залийте в лоток з крупою кип'ячену воду і поставте його на решітку. Якщо пароварка багатоярусна, краще розміщувати чашу в нижній частині. Далі залишиться тільки встановити таймер на потрібний час і вибрати режим «Приготування каші». Не піднімайте кришку після завершення варіння. Щоб рис вийшов розсипчастий, він повинен постояти в лотку ще 10-15 хвилин. На завершення кашу можна присмачити горіхами, сухофруктами та іншими добавками на ваш смак.

Для отримання більш повних відомостей про те, як користуватися пароваркою, перейдіть за посиланням на нашу статтю.

як готувати рис в пароварці

Секрети приготування смачного рису

В пароварці можна приготувати будь-який тип крупи - пропарений, довгозерний, басматі, жасмин. Кожен з них має свої особливості приготування. Так, в нашій статті можна дізнатися, як приготувати пропарений рис. Однак існують деякі секрети, які можна застосовувати для будь-яких видів зерен:

  • Щоб каша вийшла наваристою, слід дотримуватися правильних пропорцій зерна та води. Найзручніше відміряти продукти по кистьовій кісточці. Засипте крупу в чашу і покладіть зверху долоню, а потім залийте стільки води, щоб вона покрила кісточку на кисті.
  • При дозуванні води варто враховувати консистенцію майбутньої каші. В'язка вимагає більше рідини, ніж розсипчаста.
  • Приблизно за 5 хвилин до завершення готування можна перемішати кашу і додати вершкове масло. Це дозволить виконати розділення крупинок для кращої розсипчастості.

Важлива умова приготування смачної каші - правильний підбір пароварки. Тільки якісний електроприлад здатний варити дійсно апетитні страви, тому рекомендуємо звернути увагу на моделі від компанії Braun з нашого магазину. Пристрої від німецького бренду оснащуються спеціальною чашею для рису і дозволяють зберегти в продуктах максимальну кількість корисних речовин. З їх допомогою можна готувати безліч чудових страв на парі, які будуть радувати всіх членів родини!