Блендери міцно увійшли в ужиток багатьох господинь - вони дозволяють швидко подрібнити овочі, збити міцну білкову піну, приготувати суп-пюре або паштет. Але щоб прилад ефективно справлявся зі своїми завданнями, слід відповідально підійти до питання його купівлі та заздалегідь з'ясувати, як правильно вибрати блендер для дому. У нашій статті ми розглянемо ключові критерії вибору цього апарату, дамо рекомендації та поради, які допоможуть обзавестися безвідмовним помічником в створенні смачних і апетитних страв.

ручний та стаціонарний блендери Браун

Який варіант краще - ручний або стаціонарний

Всі блендери для домашнього застосування підрозділяються на два типи – стаціонарні та ручні. Кожен має свої особливості та характеристики, тому при купівілі необхідно вибирати той апарат, який оптимально відповідає вашим запитам.

Ручні блендери

Ручний блендер складається з рукояті з двигуном і насадки, що обертається, яка при запуску занурюється в оброблювані інгредієнти. Такий прилад відрізняється компактним розміром і підходить для нарізання малих порцій. При його застосуванні господиня може змінювати напрямок ножів і використовувати для обробки будь-яку відповідну ємність. Іншими словами, ви самі вирішуєте, як довго готувати їжу і який режим вибирати для змішування або збивання.

Розглядаючи, який блендер краще, варто згадати, що цей пристрій має не тільки плюси, а й деякі мінуси. Часто при його застосуванні не вдається уникнути розбризкування вмісту. У процесі використання прилад необхідно тримати в долоні - це не дуже комфортно, але нескладно, оскільки він швидко подрібнює інгредієнти.

Кому варто вибрати блендер ручного типу? Апарат можна купити для супів або коктейлів з м'яких продуктів, для використання на кухнях невеликого розміру або якщо необхідно приготувати маленьку порцію їжі.

ручний блендер Браун з насадками

Стаціонарні блендери

Стаціонарні блендери включають в себе глечик з лезами та базу з двигуном. У такому пристрої зручно змішувати смузі, збивати майонез, робити десерти, пюре або креми. До числа його переваг відносять:

  • Чаша блендера має досить великі об’єми, тому може використовуватися для приготування великих порцій на кілька людей.
  • У порівнянні з занурювальним блендером, стаціонарний подрібнювач більш акуратний в експлуатації, так як оснащується кришкою, яка перешкоджає розбризкуванню.
  • Робота приладу майже не вимагає участі господині - досить завантажити продукти, вибрати відповідний режим, а потім змішати або збити вміст простим натисканням кнопки.

Стаціонарні блендери теж мають ряд недоліків. Зокрема, вони досить громіздкі і займають чимало місця на столі. З ними можна готувати виключно великі порції - обсяг компонентів, що подрібнюють, повинен перевищувати 250 мл.

Кому рекомендується вибрати стаціонарний блендер? Подрібнювач сподобається тим, хто багато готує і любить експериментувати зі стравами. Вибір на користь цього апарату варто зробити спортсменам, вегетаріанцям і людям, які дотримуються здорового харчування.

використання стаціонарного блендера Браун

Як вибрати надійний ручний блендер: корисні рекомендації

Якщо перед вами стоїть завдання, як вибрати хороший ручний блендер, радимо присвятити час його характеристикам та комплектуючим.

Потужність і живлення блендера

Потужність є першорядним критерієм, за яким слід вибирати блендер - незалежно від його типу. В середньому вона коливається від 140 до 1200 Вт. Чим більш продуктивний прилад ви вирішите вибрати, тим менше він буде нагріватися при обробці твердих продуктів.

При покупці керуйтеся наступними критеріями:

  • Для обробки м'яких інгредієнтів досить підібрати модель до 450 Вт.
  • Якщо ви бажаєте зробити фарш, подрібнити горіхи, тверді фрукти/овочі, оптимальна потужність становитиме від 600 до 800 Вт.
  • Пристрої від 1 кВт відносяться до професійних та підходять для створення будь-яких страв.

Якщо між занурювальним або стаціонарним блендером ви вирішили вибрати перший варіант, то при купівлі потрібно обов'язково визначитися, яке живлення апарату краще для ваших цілей. У більшості випадків пристрої працюють від мережі і оснащуються проводом довжиною близько 1,5 м. Але якщо вам необхідно пересуватися по кухні в процесі приготування, наприклад, для нагляду за малюком, варто вибрати модель з акумулятором. Правда, враховуйте, що акумуляторні варіанти більше важать, а тривалість їх роботи зазвичай не перевищує 30 хвилин.

Вибираємо швидкість та режими

Сучасні заглибні блендери розраховані на експлуатацію з використанням до 30 швидкостей. Чим більше, тим ефективніше господиня зможе підбирати режим для подрібнення. Крім швидкісних режимів, ручний апарат часто має допоміжні налаштування. Всі моделі оснащуються функцією «турбо», що забезпечує максимум швидкості для досягнення однорідності вмісту. В окремих приладах є опція розколювання льоду, а також імпульсної роботи, при якій пристрій змішує з невеликими паузами.

Як вибрати корпус і насадки, їх матеріали та комплектацію

Деталі пристрою можуть бути пластмасовими або сталевими. Краще, щоб його насадки виконувалися зі сталі - це дозволить використовувати апарат для обробки навіть киплячих інгредієнтів. Для корпусу підходить і пластик, але в будь-якому випадку варто купувати такий прилад, який має гумові накладки на ручках для більш зручної роботи.

Занурювальні моделі традиційно комплектуються трьома насадками:

  • насадка-блендер - перемелює інгредієнти за допомогою занурення;
  • вінчик - застосовується для білкової піни, крему, паштетів і виготовляється у формі спіралі для густих продуктів або краплі для рідких;
  • чаша-подрібнювач - виглядає як склянка з лезом, що запускається підключенням рукояті до кришки чаші.

Додатково комплектація може включати ніжку для приготування пюре, млинок і вакуум-насос для викачування повітря з поліетиленових пакетів для зберігання їжі.

популярні насадки для ручного блендера

Як грамотно вибрати стаціонарний блендер

Коли ми вибираємо пристрій стаціонарного типу, важливо керуватися як його технічними параметрами, так і типом ножів, керуванням, об'ємом глечика.

Як вибирати потужність, швидкість та режими

Потужність блендерів становить від 500 до 1350 Вт. З багатьма завданнями добре справляються домашні помічники на 600 Вт, але якщо необхідно обробити тверді продукти (лід, горішки, перець в горошку), краще вибирати апарати від 800 Вт.

Як і заглибні пристрої, блендер стаціонарного типу має до 30 швидкостей. Чим швидше обертаються його ножі, тим ретельніше прилад зможе змішувати або дробити продукти. Так, висока швидкість підходить для отримання однорідного пюре, а для порубаних шматочків досить вибрати найнижчий швидкісний режим.

Які типи та матеріали ножів краще?

Стаціонарні моделі комплектуються одним або двома перехресними ножами. Їх форма може бути різною. Найчастіше вона буває прямою або вигнутою, причому другий варіант ножа дозволяє більш рівномірно змішувати або перемелювати інгредієнти. Намагайтеся вибирати блендери з великими лезами, виготовленими з міцної нержавіючої сталі.

Оптимальний об’єм та матеріали глечика

Багато користувачів Інтернету часто звертаються до експертів з проханням «порадьте вибрати відповідний об’єм глечика». І це зрозуміло, адже саме чаша визначає, як багато продуктів можна буде обробити за один раз. Стандартні рекомендації наступні:

  • Ємність на 1 л можна вибрати для харчування малюка або 2-3 порцій коктейлю.
  • Блендер з чашею на 1,5-2 л застосовується для фаршу, готування обідів на велику сім'ю.

Як вибрати базу з моторним блоком і панель керування

Якщо розглядати, яка база оптимально підходить для готування, то слід враховувати її вагу і ширину. Більш важкі пристрої стійкіші при експлуатації, особливо коли доводиться працювати на великій швидкості або обробляти тверді інгредієнти. Добре, якщо база буде оснащуватися відсіком для провода й гумовими ніжками, які забезпечать її стабільність на столі.

Якщо подивитися будь-який огляд або тест по стаціонарним моделям, неважко помітити, що більшість користувачів рекомендують вибирати модель з сенсорним керуванням. Такий прилад хоч і обходиться дорожче, але є більш простим у догляді. Разом з тим, апарати з механічною панеллю легші у використанні, а їх ціна значно нижча сенсорних.

стационарный блендер Браун

Комбіновані блендери

Апарати змішаного типу об'єднують можливості заглибних та стаціонарних моделей. У їх комплект зазвичай входять ручка з двигуном, чаша з лезами, різноманітні насадки і глечики. Завдяки своєму широкому функціоналу вони більше схожі на кухонні комбайни та дозволяють виконувати широкий спектр робіт, пов'язаних з приготуванням їжі. Такі варіанти ідеально підходять для домогосподарок, які мають у своєму розпорядженні великий кухонний простір та готують на велику сім'ю.

Якщо ви визначилися з критеріями вибору блендера, але не знаєте, де купити якісний прилад, зверніть увагу на колекцію нашого інтернет-магазину. У нашому каталозі можна вибрати надійні моделі блендерів від компанії Braun, які зроблять щоденне приготування страв простим та швидким процесом. Їх міцні ріжучі ножі ніколи не затуплятся та не стануть непридатними, а надійний мотор забезпечить необхідну потужність для створення будь-яких, навіть складних та вигадливих страв.