Питання, чи можна зробити фарш блендером, цікавить багатьох домогосподарок. Апарат вважається універсальним кухонним помічником і дозволяє швидко готувати коктейлі, пюре, густі супи, тісто для запіканок і пирогів. Що стосується м'яса, то для його перемелювання зазвичай застосовується м'ясорубка. Але як бути, якщо її немає в домашньому господарстві? В такій ситуації на виручку також приходить блендер, який легко подрібнить м'ясні шматочки. Головне - підібрати надійний електроприлад і розібратися, як зробити фарш за допомогою блендера правильно.

як зробити фарш в блендері

Чи можна блендером зробити хороший фарш

Ще недавно блендери не справлялися з подрібненням м'яса і могли використовуватися тільки для м'яких продуктів. Однак прогрес не стоїть на місці, і сучасні виробники почали випускати вдосконалені моделі, які легко перемелюють будь-які інгредієнти. Більш детально, для чого потрібен блендер, можна дізнатися за посиланням.

Якщо говорити про м'ясо в блендері, то для його подрібнення пристрої оснащуються чашею, призначеною спеціально для твердих продуктів. Перемелювання здійснюється за допомогою гострих ножів, які можуть перетворити на фарш як ніжну курку, так і жорсткі шматочки яловичини. При використанні електроприладу можна отримати добре порубане м'ясо, яке буде відрізнятися пишнотою та однорідною консистенцією.

Особливості використання ручних та стаціонарних блендерів, необхідна потужність для приготування фаршу

Розглядаючи, як зробити фарш, потрібно відзначити, що в залежності від конструкції пристрої для подрібнення філе діляться на два різновиди:

  • Ручні - являють собою рукоять, на кінці якої розміщуються ножі для рубки. У верхній частині ручки є кнопки, які дозволяють регулювати швидкість і потужність роботи приладу. У комплектації зазвичай постачається чаша для інгредієнтів, але за бажанням при перемелюванні занурювальним блендером можна використовувати будь-яку підхожу ємність.
  • Стаціонарні - відрізняються від заглибних наявністю підставки, на яку встановлюється чаша з ножами. Великою перевагою подрібнення в стаціонарному блендері є простота застосування. На відміну від ручного, його не потрібно тримати в руці. Пояснюючи, як зробити фарш, відзначимо, що всі дії в цій моделі виконуються автоматично, а господині необхідно тільки покласти продукти, вибрати режим і натиснути кнопку.

Пояснюючи, як подрібнити м'ясні продукти, відзначимо, що і стаціонарні, і заглибні блендери можуть мати турборежим, який на короткий час прискорює роботу ножів. Також в комплекті постачаються різні насадки, які дозволяють не тільки молоти м'ясо, але й готувати будь-які інші страви. Зокрема, з нашої статті можна дізнатися, як зробити суп-пюре в блендері.

З'ясовуючи, як зробити фарш в блендері, важливо грамотно підійти до вибору апарату. Він повинен мати достатню потужність, яка дозволить добре перемолоти м'ясо. Бажано підбирати модель від 0,6 кВт, оскільки менш потужні пристрої справляються тільки з смузі або коктейлями. Наша стаття докладно розповість, як вибрати блендер і що враховувати при купівлі.

Якщо ви шукаєте якісні електроприлади, рекомендуємо ознайомитися з каталогом нашого магазину. Ми пропонуємо широкий вибір блендерів Braun, які здатні перемолоти м'ясну продукцію за лічені хвилини. До ваших послуг - стаціонарні й ручні моделі, що поєднують потужний мотор, гострі леза з нержавіючої сталі та зручну ємність, виготовлену спеціально для твердих інгредієнтів.

використання ручних та стаціонарних блендерів для приготування фаршу

Як правильно зробити фарш

Правила застосування електроприладу багато в чому залежать від того, чи робите ви курячий фарш в блендері, готуєте свинину чи яловичину. Кожен м'ясний продукт має свої особливості приготування, які потрібно враховувати при подрібненні. Загальні рекомендації про те, як користуватися блендером, представлені в нашій статті за посиланням. Тут же ми розглянемо ключові особливості застосування апарату для різних видів м'яса.

Готуємо м'ясний фарш для котлет

Домашній свинячий або яловичий фарш виходить набагато смачнішим, ніж магазинний. Але щоб він був дійсно якісним, варто розібратися, як зробити його за допомогою блендера. У цьому допоможуть наступні рекомендації:

  • М'якоть попередньо промивається під проточною водою і нарізається на шматочки. Важливо видалити всі прожилки, оскільки вони можуть не подрібнитися. Попередньо продукт слід розморозити, оскільки при перемелюванні м'яса з шматочками льоду леза швидко затупляться.
  • Нарізані шматки складаються в ємність і накриваються кришкою. Кількість завантажуваного продукту залежить від об’єму чаші. Бажано, щоб м'ясо займало не більше половини ємності.
  • Щоб отримати однорідну консистенцію, слід виставляти високу швидкість апарату. Однак намагайтеся не допускати зайвого подрібнення, інакше м'ясо перетвориться на кашу.
  • Якщо необхідно добре збити фарш, на завершення можна скористатися турборежимом.

Як зробити курячий фарш

З'ясовуючи, як приготувати курячий фарш, потрібно враховувати, що в процесі приготування він виходить більш рідким, тому його потрібно змішувати з хлібом або панірувальними сухарями. Стандартний рецепт котлет з курки передбачає:

  • 1 кг курячого м'яса;
  • 2 яйця;
  • 2 цибулини;
  • 200 мл молока;
  • сіль та спеції.

Розглянемо, як зробити котлетки з курки. Приготуйте фарш в блендері, там же подрібніть цибулини. Додайте до них молоко, спеції, трохи сухарів або хліба, посоліть. Змішайте масу і вбийте яйця. Ще раз перемішайте, зліпіть котлетки та підсмажте на олії. Спочатку їх потрібно обсмажувати з одного боку, а потім перевернути і підсмажити другий бік під кришкою. Це дозволить зробити котлети більш соковитими.

приготування м'ясного та курячого фаршу в блендері

Як зробити фарш з різних видів м'яса

Відмінним рішенням може стати поєднання різних видів м'яса в котлетах. Розповідаючи, як зробити фарш, потрібно згадати, що для комбінації можна використовувати будь-які види м'ясної продукції, наприклад яловичину та м'ясо курки. Вимийте його попередньо, наріжте на невеликі шматки та подрібніть в блендері. Чим одноріднішою вийде суміш, тим смачнішими будуть котлети.

Рецепт передбачає використання наступних інгредієнтів:

  • 300 г курятини;
  • 700 г яловичого м'яса;
  • 100 г білого хліба, попередньо розмоченого в молоці;
  • 2 яйця;
  • 2 цибулини;
  • пару зубків часнику;
  • перець, сіль.

Як зробити котлетки з декількох видів м'яса? Подрібніть хліб та цибулю в блендері, змішайте з отриманим фаршем. Додайте яйця і роздавлений часник, посоліть, приправте перцем і будь-якими спеціями на свій смак. Залиште отриману масу в холодильнику приблизно на годину для просочування приправами. Сформуйте котлетки і обсмажте на олії.

Як зробити фарш на рибні котлетки

Котлети з риби готуються не так часто, як з м'яса, але є відмінною дієтичною стравою, яка підійде прихильникам правильного харчування. Як зробити їх в блендері? Для цього необхідно попередньо підготувати філе, тобто очистити рибу від луски, видалити голову, кісточки та хребти. Готове м'ясо нарізають на невеликі шматочки і подрібнюють в блендері до стану фаршу. В цілому для котлет будуть потрібні:

  • 4 рибини;
  • 2 яйця;
  • сухарі для панірування;
  • олія;
  • сіль, спеції.

Розповідаючи, як зробити котлети, варто згадати, що рибний фарш не повинен бути надто подрібненим. Покладіть його у підхожу ємність, додайте яйця, сіль і спеції, добре перемішайте. Якщо фарш виходить рідким, можна висипати трохи панірувальних сухарів. Розігрійте олію в сковороді, сформуйте котлетки і умочіть в сухарі. Смажте до золотистої скоринки на середньому вогні.

приготування фаршу з різних видів м'яса та рибного фаршу в блендері

Чого не можна робити при приготуванні фаршу

Вивчаючи, як зробити якісний фарш, важливо враховувати деякі заборони. Існує ряд правил, які допоможуть уникнути неприємностей в процесі приготування і продовжити період експлуатації апарату:

  • Небажано поміщати в ємність м'ясо, яке має багато плівок, прожилок або велику кількість жиру. Перш ніж молоти фарш, слід позбутися сухожиль, інакше вони ускладнять роботу приладу.
  • Не можна, щоб апарат працював вхолосту. Якщо ви помічаєте, що м'ясо налипнуло на стінках, слід відімкнути пристрій, зняти кришку і налити всередину трохи води.
  • Для фаршу не варто використовувати блендери малої потужності. М'ясну продукцію можна перемелювати тільки в потужних приладах, тому враховуйте цей момент при купівлі.

Всі за та проти фаршу в блендері

Блендери мають як прихильників, так і супротивників. Відповідаючи на питання, як зробити фарш в цьому пристрої, деякі люди не рекомендують користуватися блендером, оскільки вважають м'ясорубку більш придатною для подрібнення. Інші, навпаки, вважають, що апарат ідеально підходить для м'ясної продукції. І причин тому безліч:

  • значно доступніша вартість в порівнянні з м'ясорубкою;
  • універсальність, можливість готувати не тільки фарш, а й інші продукти (наприклад, за посиланням розказано, як зробити молочний коктейль в блендері);
  • компактні розміри, які дозволяють приладу розміститися на будь-якій кухні;
  • висока швидкість подрібнення;
  • простота в догляді (всі елементи швидко знімаються та легко очищаються від забруднень).

Якщо розібратися, як зробити якісний фарш в блендері, електроприлад стане ідеальним помічником на кухні. З його допомогою можна не обмежувати себе в кулінарних фантазіях і щодня радувати домочадців котлетками, голубцями, пирогами та іншими м'ясними стравами.