Щоб ваші страви мали більш насичений та приємний смак, варто розібратися, як зробити домашній майонез блендером. На відміну від магазинного, він готується тільки з натуральних продуктів і не містить в складі шкідливих для здоров'я барвників, транс-жирів, підсилювачів смаку. Якщо з'ясувати, як приготувати майонез правильно, можна балувати своїх близьких по-справжньому апетитним соусом, які містить багато вітамінів і не шкодить роботі шлунку.

як зробити домашній майонез блендером

Поради з приготування апетитного домашнього майонезу

Існує безліч способів, як зробити майонез самостійно. Однак більшість рецептів передбачає використання яєць, до вибору яких слід підходити з особливою увагою. Оскільки яйця в соус зазвичай додають сирими, вони повинні бути свіжими, хорошої якості та обов'язково вимитими перед приготуванням. Для дотримання пропорцій бажано підбирати велике яйце. Якщо воно буде дрібним, додатково можна додати жовток.

Другий важливий інгредієнт майонезу в домашніх умовах - це олія. Розглядаючи, як зробити соус вдома, відзначимо, що для нього слід підбирати олію без запаху. Щоб отримати дійсно смачний продукт, краще використовувати мікс соняшникової та оливкової олій, причому останню беруть в пропорції не більше 25%, інакше соус буде гірчити.

Пояснюючи, як зробити майонез самому, наведемо кілька додаткових порад щодо готування блендером в домашніх умовах:

  • Всі інгредієнти, які додаються до страви, повинні бути кімнатної температури.
  • Важливим моментом в питанні, як приготувати соус, є використання якісного блендера. Він повинен мати високу потужність, інакше збити продукти буде досить складно. Сучасний ринок пропонує покупцям безліч електроприладів, які здатні збивати та змішувати будь-які продукти. Більш докладно про те, для чого потрібен блендер, можна прочитати за посиланням. Підбирайте таку модель, яка працює з потужністю не менше 600 Вт.
  • Щоб майонез мав насичений колір, бажано використовувати домашні яйця. І чим вони будуть свіжішими, тим жовтішим вийде соус.
  • Ніщо не заважає господині експериментувати з пропорціями. Так, якщо додати в соус більше соняшникової олії, майонез вийде густішим. Якщо ж вам потрібно отримати більш рідкий соус, в нього можна влити трохи води.
  • Для підсилення насиченості смаку можна використовувати різні приправи та добавки. Багато господинь кладуть в соус часник, свіжий кріп, паприку або чорний перець.

Розповідаючи, як приготувати майонез в блендері, приділимо ще трохи уваги підбору електроприладу. Оптимальним для майонезу вважається застосування ручного пристрою. При його використанні можна брати будь-яку підхожу ємність і змінювати напрям руху насадки на свій розсуд. Докладні поради про те, як вибрати блендер, представлені в нашій статті.

Якщо ви шукаєте дійсно якісний пристрій для збивання соусу, скористайтеся пропозицією нашого інтернет-магазину. У нас в каталозі можна підібрати високотехнологічні ручні блендери від компанії Braun, які допоможуть швидко та ефективно приготувати будь-які домашні страви.

Як зробити соус блендером: рецепти

Розглядаючи, як зробити майонез за допомогою блендера, наведемо кілька способів приготування з використанням сирих або варених жовтків, гірчиці, оцту і без застосування яєць.

З гірчицею та лимонним соком

Спочатку пояснимо, як приготувати соус з гірчицею та лимоном. Для цього вам будуть потрібні:

  • 1 склянка соняшникової олії;
  • 2 сирих яйця;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 2 ч. ложки гірчиці;
  • по половинці чайної ложки солі та цукру.

Візьміть чашу, яка йде в комплекті з блендером, і вбийте в неї яйця. Додайте цукор, сіль, гірчицю. Змішуйте до однорідного стану. Як користуватися блендером, ви можете дізнатися за посиланням. Далі влийте олію тонким струменем, не зупиняючи роботу блендера. При її додаванні ніжку приладу потрібно постійно зміщувати вгору і вниз. Як тільки майонез стане густим, налийте в масу сік лимона і ще раз перемішайте.

З оцтом без використання гірчиці

Питанням, як приготувати саме такий майонез, задаються багато господинь. Він виходить більш легким, не забирає багато часу, а його смакові якості нітрохи не гірші, ніж з гірчицею. Для приготування потрібні такі продукти:

  • 150 мл олії соняшникової;
  • 2 сирих яйця;
  • по 0,5 ч. л. оцту, цукру, солі.

Розповідаючи, як зробити майонез, треба згадати, що до страви йдуть тільки жовтки. Помістіть їх в чашу, посоліть, додайте оцет і вказану кількість цукру. Збийте до однорідної консистенції, акуратно вливаючи олію. На всю роботу потрібно 3-4 хвилини. Білки, що лишилися, можна застосувати для інших страв. Так, в нашій статті детально розписано, як збити білки з цукром для безе та десертів.

Зі сметаною та вареними жовтками

Цей рецепт дозволяє отримати соус з незвичайним, пікантним смаком. Розглядаючи, як зробити такий майонез, приготуйте наступні інгредієнти:

  • 300 г сметани;
  • 3 варені жовтки;
  • 2 ч. л. гірчиці;
  • 0,5 ч. л. солі.

Скористайтеся виделкою, щоб розім'яти жовтки. Додайте до них інші продукти і добре збийте блендером до однорідного стану. Салати з цим соусом можна доповнювати смачними вітамінними напоями. Наприклад, за посиланням можна ознайомитися з тим, як зробити смузі в блендері.

домашній майонез з гірчицею, лимоном, оцтом, сметаною та жовтками

З сиром

Сир додає родзинку соусу та робить його більш апетитним. Вивчаючи, як приготувати майонез блендером, зверніть увагу, що вам знадобляться:

  • 3 ст. л. коров’ячого сиру;
  • 2 відварених жовтки;
  • по 1 ч. л. гірчиці та соку лимона;
  • 3 ст. л. кефіру;
  • 0,5 ч. л. солі.

Для початку розбиваємо жовтки за допомогою виделки. Потім додаємо решту продуктів, крім гірчиці, і вимішуємо до однорідності. Кладемо гірчицю і повторно перемішуємо.

Як приготувати без яєць

Якщо ви бажаєте отримати соус з вершковим присмаком, розгляньте, як приготувати його без додавання яєць. Рецепт включає:

  • 1 склянку олії;
  • ½ склянки молока;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 1,5 ст. л. соку лимона;
  • 1,5 ч. л. гірчиці.

Вливаємо в чашу олію та молоко, збиваємо до густої суміші. В процесі емульгування солимо, кладемо в масу лимон, гірчицю. Вимішуємо до однорідності. Якщо після приготування у вас залишилося зайве молоко, рекомендуємо перейти за посиланням і дізнатися, як зробити молочний коктейль в блендері.

майонез з коров'ячим сиром та без яєць

Розібравшись, як зробити майонез із застосуванням блендера, можна легко відмовитися від шкідливого магазинного соусу. Домашній продукт виходить набагато ситнішим, має мінімум холестерину і надає незабутнього смаку салатам та іншим стравам.