Правильно приготована курка в пароварці стане улюбленою стравою для всієї родини. Вона не вимагає використання жирів та зберігає всі свої корисні якості, а її м'ясо виходить неймовірно соковитим та ніжним. Така курочка може прикрасити навіть святковий стіл. Її приготування не викликає особливих складнощів, тому страва буде під силу навіть новачкові в кулінарній справі. Головне - розібратися з базовими правилами готування та підібрати гарну пароварку, яка допоможе швидко і якісно готувати курку на парі.

як готувати курку в пароварці

Базові правила приготування курки

Якщо ви не знаєте, що таке пароварка, ознайомтеся з нашою статтею за посиланням. Електроприлад являє собою спеціальну ємність, яка дозволяє господаркам готувати корисні парові страви. Курка в пароварці містить мало калорій і стає прекрасним рішенням для прихильників здорового способу життя.

Перш ніж розповісти, як приготувати курку в пароварці, розглянемо базові правила її варіння:

  • Перед приготуванням тушку потрібно вимити під проточною водою і просушити серветками.
  • Щоб прискорити варіння, курочку варто порізати на порційні шматки. Бажано видалити всі жили, кістки та жир.
  • На великих шматках можна зробити надрізи. Пара буде проникати всередину м'яса та забезпечувати рівномірне приготування.
  • Не викладайте курятину в пароварку відразу після занурення в маринад, оскільки пара змиє всі спеції.

Зверніть увагу, що на парі можна готувати не тільки куряче м'ясо, але й безліч інших апетитних страв. Так, за посиланням ми розповідаємо про секрети готування вареників в пароварці.

Скільки часу потрібно готувати курку в пароварці

Загальний час приготування курки в пароварці залежить від обраного рецепта. Для готування класичної маринованої тушки її попередньо витримують у маринаді. Для цього досить і пари годин, але щоб страва вийшла дійсно смачною, бажано маринувати курочку протягом ночі. Далі її можна викласти в пароварку і виставити час 40 хвилин. Щоб з'ясувати, скільки точно потрібно готувати страву, в процесі приготування слід перевіряти м'ясо і за необхідності регулювати таймер.

Популярні рецепти

Існують різні рецепти приготування курочки на парі. Розглянемо найбільш цікаві серед них. Перш ніж приступати до готування, рекомендуємо перейти за посиланням та докладно дізнатися, як користуватися пароваркою.

Мариноване куряче філе в пароварці

Класичний рецепт приготування курки в пароварці передбачає використання маринаду, який додасть м'ясу додаткові смакові відтінки. Для створення страви будуть потрібні:

  • куряче філе - 4 шт .;
  • рубаний імбир - 1 ст. л .;
  • соєвий соус - 50 мл;
  • лавровий листок - 2 шт .;
  • чорний перець - 3-4 горошини;
  • біле вино - 200 мл;
  • олія - 1 ст. л.

Курочку миємо, нарізаємо на шматочки. Змішуємо олію з вином, соєвим соусом та листям лавра, поміщаємо м'ясо в отриманий маринад приблизно на півгодини. Перекладаємо філе в ємність для варіння, зверху посипаємо імбиром. Спеції додаємо в воду в паровому кошику. Готуємо близько 45 хвилин.

Маринована курка добре поєднується з будь-якими гарнірами, наприклад з гречаною кашею на парі. Наша стаття детально розповість, як варити гречку в пароварці.

Курочка з овочами

Відмінна дієтична курка виходить при її приготуванні на парі з овочами. Для цього вам будуть потрібні:

  • куряче м'ясо - 1 кг;
  • цибуля - 1 шт .;
  • кабачок - 2 шт .;
  • помідори - 2 шт .;
  • солодкий перець - 1 шт .;
  • морквина - 1 шт .;
  • сметана - 4 ст. л .;
  • соняшникова олія - 3 ст. л .;
  • прянощі, сіль.

Подрібнюємо курку, натираємо сіллю, прянощами та олією. Моркву, кабачок, помідори та перець ріжемо кубиками, цибулю шаткуємо. Розміщуємо м'ясо в ємність, зверху викладаємо овочі та поливаємо сметаною. Час приготування - близько 50 хвилин.

мариноване куряче філе та курочка з овочами в пароварці

Курка у фользі

Курка у фользі підійде тим, хто не любить довго стояти біля плити. Приблизно 400 г філе ріжемо на шматочки, присмачуємо спеціями, сіллю та олією. Для поліпшення смаку можна використовувати будь-які овочі, наприклад - дві цибулини або 200 г солодкого перцю. Розстеляємо в ємності пароварки фольгу, зверху укладаємо м'ясо з овочами і загортаємо. Готуємо 40 хвилин.

Розсипчастий рис з куркою в пароварці

Для готування смачної курки з рисом необхідні такі інгредієнти:

  • 300 г курятини;
  • 1 склянка рису;
  • 5 зубків часнику;
  • 3 морквини;
  • 2 солодкі перчини;
  • 2 кабачка;
  • 1 ст. л. олії;
  • 1 ст. л. соку лимона.

Ріжемо куряче філе на шматочки. Змішуємо олію та лимонний сік, обмазуємо м'якоть отриманою сумішшю і залишаємо на 1 годину. Потім ставимо в духову шафу і витримуємо близько 10 хвилин до золотистого кольору. Рис промиваємо і складаємо на дно чаші пароварки. Відварюємо крупу близько 30 хвилин, потім додаємо нарізані овочі і куряче м'ясо. Через півгодини дістаємо та додаємо подрібнений часник і будь-яку зелень. Більш докладно про те, як готувати рис в пароварці, читайте за посиланням.

Суфле з курки

Рецепт курячого суфле не забирає багато часу. Його приготування виконується наступним чином:

  1. Заливаємо 20 г манки молоком (близько 50 мл).
  2. Філе промиваємо та нарізаємо на шматки, подрібнюємо в блендері. Додаємо туди ж одну цибулину.
  3. Змішуємо м'ясо з двома яйцями, манкою, зеленню петрушки.
  4. Розміщуємо отриману суміш в ємності для пароварки і готуємо 40 хвилин.

курка в фользі, рис з куркою та куряче суфле в пароварці

Корисні поради щодо приготування курки на парі

Щоб курочка вийшла соковитою та ароматною, рекомендуємо скористатися кількома корисними порадами:

  • Курятину краще готувати без шкіри, оскільки в ній можуть міститися небезпечні для здоров'я речовини.
  • При заливанні води в пароварку додавайте в неї різні прянощі. Ароматна пара поліпшить смак страви.
  • У сусідні ємності можна помістити будь-які крупи або овочі. Це дозволить одночасно приготувати гарнір.
  • Намагайтеся якомога довше витримувати курку в маринаді. Він допоможе скоротити час варіння і зробить смак більш насиченим.
  • Якщо ви любите курочку з підсмаженою скоринкою, після варіння її можна підрум'янити на сковороді. Щоб зменшити калорії, краще золотити м'ясо в духовці.

При приготуванні курки важливо використовувати хорошу пароварку, яка буде без проблем готувати корисні страви. Про те, як вибрати пароварку, можна з'ясувати з нашої статті. Для вибору якісного приладу пропонуємо ознайомитися з асортиментом нашого магазину. До ваших послуг - високотехнологічні моделі від компанії Braun, які ефективно справляються зі створенням будь-яких парових страв. Виробник наділяє їх місткими ємностями з безпечного пластика, автоматичним режимом роботи, функцією «швидка пара», що дозволяє господаркам щодня балувати домочадців по-справжньому апетитною їжею.